Zo maar een gesprek.

Deze zomer liep ik in Deventer en ik had al het gevoel dat ik iemand ging ontmoeten. Je weet wel zo ’n onderbuik gevoel maar je kunt het nog niet gelijk plaatsen. Ik zag een poortje en aan de andere kant scheen de zon op een mooie binnenplaats. In het midden was er een grote steen waar ik op ging zitten en ik liet de zon binnen komen in mijn hart en lichaam. Ik zou het iedereen aanraden want het is heerlijk.

Na een tiental minuten kwam er om de hoek van de tuin een hond kijken en ik hoorde achter hem aan zijn baasje al. Het was een jonge hond van een paar maanden oud en nog heerlijk speels. Hij kwam samen met zijn baasje de binnenplaats opgewandeld en het was een jonge vrouw van een jaar of twintig. Ik merkte gelijk op dat ze heel helder was in haar doen en laten.

Ze was samen met de hond aan het spelen en ik had al het gevoel dat ze wat wilde vertellen. Het leuke is natuurlijk dat de hond dan het contact gaat maken en hij kwam naar me toe lopen en ik heb even met hem gespeeld. Het ijs was gebroken en we raakten met elkaar aan de praat. Ze vertelde dat ze een studie deed, ik weet niet eens meer welke richting, maar dat ze zich niet happy voelde op school. Ze had het gevoel dat het niet de goede richting was want ze werd er niet blij van en het koste allemaal te veel moeite.

 

Ik zei tegen haar volgens mij wordt je blij van dieren, want ik zag je net de binnenplaats opkomen en je was echt in verbinding met je hond. Op gevoelsniveau zijn jullie één. Ze keek me aan en ik zag de twinkeling in haar ogen en ze zei, toen ik klein was wilde ik altijd al dierenarts worden en ze begon breeduit te lachen. Ik weet wat ik wil gaan doen zei ze, ik wil wat met dieren gaan doen maar ik vind het niet fijn dat er medicijnen en spuitjes worden gebruikt bij dieren.

 

Ik zei dat dit ook helemaal niet hoefde omdat er ondertussen al opleidingen waren waarin je bijvoorbeeld paardefluisteraar kunt worden of op intuitief niveau met dieren kan werken. Haar ogen begonnen nog meer te stralen en nadat ik de hond nog eens uitgebreid had aangehaald namen we afscheid van elkaar.

 

Ik ben van plan om aanstaande zomer nog eens op dezelfde steen te gaan zitten en ik ben dan benieuwd of ik haar weer tref…………………………………………..

 

be aware now blog

 

 

No Comments

Post a Comment

X