Ga voor vrijheid…………

Ga voor vrijheid………

 

Ik kom heel veel mensen tegen die gevangen zitten in het systeem, volgen wat andere mensen hen vertellen en braaf doen wat anderen hen opdragen. Mensen die geloven wat er in de kranten geschreven wordt en wat er in de media verschijnt ook gewoon de waarheid is. De mensen verdienen hun geld en leiden ze  een “rustig” leven en vinden het allemaal wel goed zo. Als ik met die mensen praat dan zie ik vaak mezelf terug zoals het een tiental jaren geleden was.

Je mag wel meepraten maar vaak binnen de kaders die van te voren zijn afgesproken. Je hebt het gevoel alsof je meebeslist maar eigenlijk heb je niets te vertellen, al denk je van wel. Je zit gevangen zonder dat je je daar bewust van bent. In die tijd voelde het voor mij ook niet als gevangen omdat mijn bewustzijn dat niet op die manier beleefde.

 

Nu kom ik ook mensen tegen die vrij zijn, voor zover het op dit moment in deze maatschappij kan. Deze mensen zijn naar binnen gegaan, naar hun gevoel en zeggen tegen zichzelf het klopt niet met de waarheid zoals mij door andere mensen wordt verteld, maar die hun eigen waarheid gaan volgen.

Je  ziet dat deze mensen van allerlei kanten worden tegengewerkt en dat het door de maatschappij niet getolereerd wordt dat je anders bent of denkt, of dat je andere initiatieven op gaat zetten. Dat is raar, die is gek geworden of wat denkt degene wel niet zijn vaak de woorden die dan voorbij komen.

Ik wil tegen die mensen één ding zeggen.

 

Ga vooral door met wat je aan het doen bent, want jij hebt al een stukje vrijheid ervaren die voor andere mensen nog zo ver weg is en alleen doordat jij dit blijft doen, kunnen ook andere mensen dit stukje vrijheid gaan ervaren.

Liefdevolle groet, René

No Comments

Post a Comment

X