Blog: Het HSP kind anders bekijken.

Er zitten 2 mensen tegenover elkaar en ze kijken naar dezelfde pen. Voor de één zit de punt van de pen aan de linkerkant en voor de ander zit de punt aan de rechterkant. Het is dezelfde pen maar toch zien de 2 mensen iets anders, ze zien hun waarheid van de pen ook daarmee ook hun gelijk.

Vaak blijven deze 2 mensen zich aan hun gelijk houden waardoor er frictie kan ontstaan en waardoor dit verschil verder uit de hand gaan lopen. MAAR TOCH HEBBEN ZE HET OVER DEZELFDE PEN.

 

Dit gaat vaak ook zo in gezinnen waarin iemand HSP heeft. Eigenlijk wil iedereen in het gezin hetzelfde alleen de manier waarop er mee om gegaan wordt is anders. Onbegrip, frustratie, het willen doordrukken van jouw eigen waarheid omdat JIJ gelijk hebt. Dit zijn allemaal emotie ’s omdat het zo verrekte moeilijk is om naar de andere kant van die pen te kijken.

be aware now hoog sensitief

Nee, wij hebben het altijd op deze manier gedaan en dat is ons goed bevallen dus jij moet het ook op die manier doen.

 

Vroeger was alles beter, hoe de jeugd het tegenwoordig doet ………….. dat kan echt niet.

 

Die ouders van mij doen al 5 jaar hetzelfde, het zijn saaie mensen.

 

Op deze manier blijf je binnen het gezin altijd tegenover elkaar staan en verval je van het één in het ander met tot gevolg vluchtgedrag. Uren achter de computer zitten, zorgen dat je zo weinig mogelijk thuis bent, drugsgebruik of een andere verslaving, een “ik wil niet meer leven” wens.

 

Wat op dit moment nog veel gebeurt is het volgende. Vaak worden kinderen ( HSP ) wel “gedwongen” om naar de kant van de pen te kijken van de ouder. Ook in het onderwijs wordt je “gedwongen” om de regels van de onderwijzers, scholen of onderwijsinspectie te volgen. Dit leidt tot veel weerstand bij het HSP kind en vandaar dat er vaak een vlucht komt.

 

De kant van de ouders of leerkrachten is vaak ook de IQ kant en als je HSP kind bent is dat nu juist niet waar je gevoel bij ligt, want die bekijken alles veel meer vanaf de EQ kant. Vanuit je gevoel keuze ’s maken in plaats maar te blijven leren, beter te zijn dan de ander en veel geld te moeten verdienen.

 

Durf jij als ouder naar jezelf te gaan kijken, naar je eigen onverwerkte emotie ’s en trauma ‘s?

Als je een HSP kind hebt, dan is dat een hele mooie kans om jezelf te leren kennen, want je kind spiegelt je op allerlei manieren. Durf jij naar de pen om te draaien om deze ook van de andere kant te willen bekijken?

 

Ik coach gezinnen en laat je kijken naar elkaars waarheid, hierdoor komt er meer vrede en harmonie binnen het gezin.

 

René Kleinherenbrink

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment

X