Zijn autistische kinderen de beste therapeuten?

In mijn werk ben ik er ondertussen wel achter gekomen dat autistische kinderen en volwassenen graag duidelijk, maar vooral liefdevol en respectvol behandeld willen worden. Als ik geen juiste intentie heb op een bepaald moment dan is het werk een stuk moeilijker en loopt het veel minder soepel.

 

be aware now autisme

 

Voor mij communiceren autistische kinderen en mensen op een ander level. Zij willen alleen maar liefdevol contact met iemand hebben en vinden dit het belangrijkste wat er is. Als je liefdevol bent en je hart durf te openen, kun je een hele goede verbinding krijgen en onderhouden, je kunt heel goed werken.

 

 

Dit betekent voor mij dat ik heel goed luister naar de signalen die mij gegeven worden en dan ben ik dankbaar dat ik daar weer wat van mag leren.

Een voorbeeld:

 

Ik in mijn leven veel emotionele zorg voor mensen gehad.

Als er een leerling in mijn gymles iets overkwam dan draaide mijn maag om en voelde ik me schuldig om wat er gebeurt was. Ik heb een keertje een leerling met een gebroken pols gehad en durfde bijna de ouders niet te bellen en ben er twee dagen bijna letterlijk ziek van geweest.

 

Uiteraard ben ik gaan zoeken waarom ik dit gevoel heb en ook ben ik daar aan gaan werken. Ik heb daarbij al een aantal inzichten gehad en daar kwam er nog ééntje bij.

 

Afgelopen week heb ik gewerkt en toen voelde mijn cliënt in dat ik me zorgen om haar maakte, ze zei letterlijk tegen mij. René, waarom ben je zo bezorgd om mij. Dit kwam goed binnen bij me en ik ben gaan voelen wat het met me deed. Ik voelde dat ik mijn bezorgdheid bij haar op de schouders legde, zoals vroeger mensen ook bij mij deden en dat ik er haar mee opzadelde net zoals vroeger mensen daar mij mee opzadelden. Toen dit inzicht kwam kon ik het loslaten en nog beter voor haar zorgen in plaats van bezorgd te zijn.

Ik ben haar dankbaar voor dit mooie inzicht en ben er steeds meer van overtuigd dat in het leven zelf de oplossingen voor handen liggen als je er maar voor open staat en jezelf liefdevol durft op te stellen.

 

Mijn antwoord op de vraag hierboven is een volmondig ja.

 

Ik ben benieuwd naar jouw antwoord?

 

Hartelijke groet, René.

 

 

P.S. Zelf vind ik het wordt therapeut niet passen in deze tekst maar ik gebruik het om de boodschap beter over te kunnen brengen.

X